Redovan stomatološki pregled je najbolji način da sačuvate zdravlje svojih zuba. Poželjno je da na stomatološki pregled idete bar dva puta u toku godine, kako biste na vreme sprečili pojavu i razvoj bolesti zuba ili usne duplje.Tokom stomatološkog pregleda, vaš stomatolog će pogledati stanje svakog zuba pojedinačno, ali i stanje vaših desni i usta uopšte. Dakle, stomatološki pregled je početni korak u svakoj terapiji zuba. Na osnovu pregleda stomatolog će preporučiti dalje korake za lečenje, ukoliko za to ima potrebe.

Stomatološki pregled i konsultacije služe i za stvaranje poverenja između pacijenta i stomatologa.
Koliko traje stomatološki pregled?
Stomatološki pregled vam neće oduzeti više od 20 minuta. Ovo je zaista zanemarljivo vreme, kada se ima u vidu da ćete preventivnim delovanjem izbeći situaciju u kojoj bi bile neophodne zahtevnije i skuplje stomatološke usluge.
Zubi u trudnoći
Veoma je važno da na samom početku trudnoće dođete na stomatološki pregled. Ukoliko planirate trudnoću, onda stomatološki pregled obavezno obavite pre trudnoće, jer bi trebalo izbegavati anesteziju tokom prva tri meseca trudnoće. Nakon tog perioda je većina zahteva izvodljiva.
Zubi u trudnoći veoma često izazivaju probleme i zato je poželjno reagovati preventivno. Razlog za kvarenje zuba u trudnoći je to što je tada u telu povećana potrošnja kalcijuma, na rast bebine koštane strukture. Neophodni kalcijum se najlakše izvlači iz depoa u maminim zubima. Obratite nam se putem stranice Kontakt i zakažite svoj stomatološki pregled.